Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ετσι αντέδρασαν οι δικοί του όταν έμαθαν για το Yale – «Θα μου στέλνουν ταπεράκι με κούριερ»

Ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος είναι ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη που πήρε υποτροφία για το Yale και εξηγεί ότι επιθυμεί να γυρίσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Θεσσαλονικιός που μπήκε με υποτροφία σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, αναφέρθηκε στα όνειρά του και τις αντιδράσεις των δικών του.

Είναι το «πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα»

Ως το «πρώτο μεγάλο βήμα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο Κώστας Μαρκόπουλος το ότι έγινε δεκτός στο Yale με υποτροφία 97%. Ερωτηθείς για τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να γίνει μηχανικός στη Formula 1, τόνισε πως θα ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα κι όχι να μείνει στην Αμερική. «Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα ήθελα να κάτσω εδώ», απάντησε σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη.

Και όπως εξήγησε ο ίδιος, φέτος οι πιθανότητες εισαγωγής στο Yale είναι πολύ μικρές, κάτω από 4% κι ακόμα μικρότερες για τους ξένους φοιτητές. «Όμως, εδώ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή μας προετοιμάζουν πολύ καλά», τόνισε το παιδί, ξεκαθαρίζοντας βέβαια, ότι «τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολύ καλά και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα ξένα».

Οι γονείς του ούρλιαζαν και η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία

Ωστόσο, «εκεί είναι οι ευκαιρίες που σου δίνονται, κάτι που δεν υπάρχει εδώ». Όσο για τις αντιδράσεις των δικών του είπε πως, οι γονείς του ούρλιαζαν, ενώ η γιαγιά του άναψε κεράκι στην Παναγία, για να το πιστέψει. «Έχει πει ότι θα μου φέρνει ταπεράκι με κούριερ», φανέρωσε στην κάμερα της εκπομπής ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

Πηγή: iefimerida.gr