Μακάβριες ανακαλύψεις στην Κύπρο: Έκλαψαν και οι πυροσβέστες όταν άνοιξαν την βαλίτσα με την 8χρονη

Την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της σορού της 29χρονης Μαρικάρ, νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το παρασκήνιο των ερευνών και για τις μακάβριες ανακαλύψεις.

Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες έχουν λυγίσει αρκετές φορές βρισκόμενοι αντιμέτωποι με τον θάνατο που σκόρπισε ο Ορέστης. Ο διευθυντής της πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, μιλώντας σε κυπριακό ΜΜΕ περιέγραψε με δραματικό τρόπο την ανακάλυψη της βαλίτσας με την σορό της 8χρονης Έλενας Ναταλίας Μπουνέα.

Ο κ. Τράγκολας ανέφερε ότι αρχικά κατάλαβαν ότι επρόκειτο για τη δεύτερη βαλίτσα θανάτου, αφού όταν το sonar κτύπησε, όπως είπε πάνω της, υπήρξε ταλάντευση και άρχισαν να βγαίνουν φυσαλίδες από το νερό. «Δεν γνωρίζαμε το μέγεθος της βαλίτσας και όταν κατέβηκε κάτω ο δύτης, ο οποίος δεν έχει ορατότητα, αλλά δια της αφής ανιχνεύει. Ωστόσο, έχουμε συνεχή συνομιλία μαζί του και βλέπουμε κάποιες θολές κινήσεις που κάνει», είπε. Και συνέχισε: «Μόλις μας επιβεβαίωσε ότι ήταν βαλίτσα, η επόμενη ερώτηση που του κάναμε ήταν για το μέγεθος της βαλίτσας και εκείνος μας απάντησε ότι είναι περίπου 50 επί 50 εκατοστά. Αμέσως καταλάβαμε ότι επρόκειτο για το μωρό», σημείωσε ο κ. Τράγκολας.

Τότε, περιγράφοντας τα συναισθήματα που τους κυρίευσαν εκείνη τη στιγμή είπε με τρεμάμενη φωνή ο κ. Τράγκολας: «Είδα τον Ισπανό να δακρύζει, εννοώ τον χειριστή του Sonar. Tότε κατάλαβα ότι δίπλα μας είχαμε ένα σωστό συνεργάτη, με αισθήματα. Αυτό λέει ότι, ο άνθρωπος κάνει όπως κι εμείς οτιδήποτε περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη δουλειά μας».

Πηγή: viralman.gr, e-radio.gr