Μάτι: Ένα πάρκο για τα δίδυμα κοριτσάκια που γεννήθηκαν και πέθαναν αγκαλιασμένα

Η περίπτωση της Σοφίας και της Βασιλικής είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Είναι από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες της πολύνεκρης τραγωδίας στην ανατολική Αττική.

Τα 9χρονα δίδυμα αδερφάκια, η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου που αγνοούνταν μαζί με τους παππούδες τους από το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας, βρέθηκαν νεκρά λίγες μέρες μετά. Ήταν στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιά τους, που μέχρι την τελευταία στιγμή προσπάθησαν να προστατεύσουν από τις φλόγες βάζοντας μπροστά το σώμα τους.

Έτσι το θέλησε η μοίρα… να γεννηθούν και να πεθάνουν μαζί.

Τα δύο αγγελούδια με τα εκφραστικά μάτια συγκίνησαν όλο τον πλανήτη, μιας και η περίπτωσή τους έγινε θέμα σε όλα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

Ένας χρόνος. 365 ημέρες, 8.760 ώρες από τη στιγμή που όπως για δεκάδες άλλες, έτσι και για την οικογένεια Φιλιπποπούλου, η ζωή άλλαξε δραματικά μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Μέσα σε ελάχιστες στιγμές, δύο νέοι άνθρωποι έχασαν ό,τι πολυτιμότερο είχαν. Τα δίδυμα αγγελούδια τους που έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο για τον χειρότερο δυνατό λόγο, καθώς επίσης τον παππού Φίλιππο και τη γιαγιά Σοφία.

Η Σοφία και η Βασιλική Φιλιπποπούλου λείπουν κάθε μέρα και πιο πολύ αλλά, όπως και οι άλλες 100 ψυχές που «μαρτύρησαν» στο Μάτι, δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ.

Για να τιμήσει τη μνήμη τους, ο στενός φίλος της οικογένειας, Άγγελος Κοντοθάνος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο των Απανταχού Μαυρολιθαριτών, διοργανώνουν πανελλήνιο έρανο ώστε να φτιαχτεί ένα ψυχαγωγικό πάρκο, το «Πάρκο της Σοφίας και της Βασιλικής», στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας, όπου τα δύο κοριτσάκια και οι γονείς τους συνήθιζαν να εξορμούν.

Ο σχετικός λογαριασμός που έχει ανοιχτεί είναι ο ακόλουθος:

Δικαιούχος: Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Μαυρολιθαριτών
Τράπεζα Eurobank
Swift : ERBKGRAAXXX
IBAN : GR2402600340000730200997561

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK:

Πηγή: newsbomb.gr