Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας. Η Κωνσταντίνα δεν πέθανε εξαιτίας οδοντιατρικού λάθους. Ήταν έγκυος και…

Οι αποκαλυπτικές καταθέσεις του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη αλλά και της τοξικολόγου Βασιλικής Μπούμπα ενισχύουν την εκδοχή πως το 16χρονο κορίτσι να έχασε τη ζωή του στη γειτονική χώρα όταν υπεβλήθη σε έκτρωση κατά την οποία φέρεται να της χορηγήθηκε υπερβολική ποσότητα λιδοκαίνης.

«Στην έκτρωση ο γιατρός κάνει ενέσεις λιδοκαΐνης μέσω του τραχήλου. Αιτία θανάτου εγώ θεωρώ ότι είναι η δηλητηρίαση από λιδοκαΐνη σε συνδυασμό με κάποια γυναικολογική επιπλοκή» εξήγησε ο ιατροδικαστής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο η λιδοκαίνη να χορηγήθηκε όταν οι γιατροί έδιναν τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα σόκαρε το ακροατήριο όταν συνέκρινε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που έγιναν στην 16χρονη Κωνσταντίνα στην Αλβανία και την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει καμία ταύτιση της ιατροδικαστικής εξέτασης της Αλβανίας με αυτήν της Ελλάδας. Βλέποντας τις, σε άλλη περίπτωση θα μπορούσα να πω ότι ανήκει σε άλλο άτομο», είπε χαρακτηριστικά!

«Χορηγήθηκε αρκετή ποσότητα λιδοκαΐνης, άρα πιθανόν να έγινε μεγαλύτερη επέμβαση από οδοντιατρική», είπε στο δικαστήριο και η τοξικολόγος που εξέτασε τα όργανα του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Στην κατάθεσή του ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος, που προσελήφθη από τον πατέρα του κοριτσιού ο οποίος από την πρώτη στιγμή υποστήριζε πως το παιδί του μεταφέρθηκε στην Αλβανία από τον κατηγορούμενο ταξιτζή για να υποβληθεί σε έκτρωση, ανέφερε πως υπήρξε αδικαιολόγτη καθυστέρηση κατά τη μεταφορά της Κωνσταντίνας στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα.

«Ο πατέρας με πληροφόρησε ότι βρήκε μία κλινική, κάνοντας την έρευνά του, που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο των Αγίων Σαράντα. Μου είπε ότι πήγε αυτός και ότι δεν χρειαζόταν να πάμε. Εγώ έκανα ό,τι μου ζήτησε. Ο κ. Αναγνώστης είχε βρει την γυναικολόγο μόνος του», ανέφερε ερωτηθείς για την έκτρωση στην οποία φέρεται να υπεβλήθη η 16χρονη.

Την ίδια ώρα πάντως, καταθέτοντας στο δικαστήριο η αδελφή της Κωνσταντίνας αλλά και δυο στενές φίλες της απέκλεισαν το ενδεχόμενο να ήταν έγκυος. «Αν είχε μείνει έγκυος θα μου το έλεγε, όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ήταν έγκυος», ανέφερε η συγκάτοικος της 16χρονης στο Ιδρύμα, εξηγώντας πως οι δυο τους ήταν πολύ δεμένες.

«Τα λέγαμε όλα μεταξύ μας. Θα ήξερα αν είχε κάποιο φλερτ ή σχέση», κατέθεσε άλλη φίλη του κοριτσιού ενώ η αδελφή της περιέγραψε τις κάκιστες σχέσεις του θύματος με τον πατέρα της.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου βρίσκεται ο ταξιτζής και φίλος της μητέρας της 16χρονης, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Μαΐου.

Πηγή: dikastiko.gr, nassosblog.gr