Οικογενειακό δράμα: Πατέρας και κόρη διαγνώστηκαν ταυτόχρονα με καρκίνο – “Tο πολεμάμε παρέα”

Συγκλονίζει η ιστορία μιας οικογενείας, όπου γονείς έχασαν το πρώτο τους παιδί από καρκίνο, ενώ στη συνέχεια διεγνώσθησαν ο πατέρας και η κόρη, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για γενετική μετάλλαξη.

Όλα ξεκίνησαν το 2018, όταν ο 3χρονος Crosby Bowen παραπονέθηκε για έντονους πόνους στο στομάχι. Το μικρό παιδί έκανε εμετό και ένιωθε όλο και χειρότερα. Μια εβδομάδα αργότερα, πέθανε ξαφνικά και η νεκροψία έδειξε όγκο στον εγκέφαλο.

Μετά τον θάνατο του 3χρονου, οι γονείς αποφάσισαν να κάνουν ακόμα ένα παιδί τη μικρή Annabelle. Τον Φεβρουάριο του 2021, όμως, διαγνώστηκε κι εκείνη με καρκίνο και οι γιατροί άρχισαν να αναζητούν το λόγο που παρουσίασε καρκίνο και δεύτερο παιδί της οικογένειας κάνοντας λόγο για γενετική μετάλλαξη που συνδέεται με την ασθένεια.

Πατέρας και κόρη με καρκίνο: Συγγενείς και φίλοι στηρίζουν οικονομικά την οικογένεια

Οι εξετάσεις έδειχναν πως η Annabelle είχε μια σπάνια γενετική πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Li-Fraumeni, η οποία αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου σε ένα παιδί ή έναν νεαρό ενήλικα και συχνά κληρονομείται. Οι εξετάσεις έδειξαν πως από τον ίδιο σύνδρομο έπασχε και ο πατέρας, ο οποίος και τον Σεπτέμβρη, διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Τον Οκτώβρη του αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του όγκου με επέμβαση ενώ απέφυγε τις χημειοθεραπείες. Ο ίδιος δήλωσε για τη μάχη που δίνει ενάντια στον καρκίνο «είναι δύσκολο να έχεις καρκίνο ενώ πάσχει από την ίδια ασθένεια και το νήπιό σου. Η γυναίκα μου περνάει πολύ χρόνο στο νοσοκομείο με την Annabelle γιατί αν κρυώσει ή ανεβάσει πυρετό, χρειάζεται επιπλέον υποστήριξη. Τα περνάει όλα μόνη της. Η κατάσταση της υγείας μου δεν μου επιτρέπει να είμαι δίπλα της».

«Η αγάπη που νιώθουμε ο ένας για τον άλλο, σαν οικογένεια, έχει μεγαλώσει μέσα από τις δοκιμασίες και προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο θετικοί μπορούμε» πρόσθεσε.

Συγγενείς, φίλοι και γείτονες στηρίζουν τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά την οικογένεια, καθώς το κόστος για τις νοσηλείες είναι μεγάλο «Μερικές φορές, ήταν δύσκολο να καταλάβω από πού πηγάζει όλη αυτή η καλοσύνη και γενναιοδωρία που λαμβάνουμε.

Η αγάπη που μας περιβάλλει είναι τεράστια και νιώθουμε ευγνωμοσύνη» αναφέρει ο πατέρας της μικρής Annabelle. «Ακόμα περισσότερη δύναμη να σταθώ στα πόδια μου, όμως, μου δίνει ο κοινός μας αγώνας με την μικρή μου Annabelle. Είναι μια μάχη που περνάμε μαζί με στυλοβάτη μας την γυναίκα μου» τόνισε.

Πηγή: newsitamea.gr