Πέτρος Ξεκούκης: “Γνώρισα τον Άγιο Παΐσιο το 1978, ήταν ένα πρόσωπο που σε καθήλωνε”

Πέτρος Ξεκούκης: Τι αποκάλυψε για την γνωριμία του με τον σπουδαίο άγιο.

Ο γνωστός ηθοποιός είχε γνωρίσει πριν από αρκετά χρόνια τον Άγιο Παΐσιο, ομολογώντας πως ήταν ένας πρόσωπο που τον καθήλωσε.

Για τον Άγιο Παΐσιο μίλησε ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης σημειώνοντας ότι τον γνώρισε το 1978 και πως ήταν ένα πρόσωπο που καθήλωνε.

«Γνώρισα τον Άγιο Παΐσιο το 1978, μετά από παρότρυνση της μοναχής αδελφής μου, όταν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Ήταν ένα πρόσωπο που σε καθήλωνε, μόνο που τον άκουγες, μόνο που τον έβλεπες» είπε στην εκπομπή Open Weekend και πρόσθεσε ότι ο Παΐσιος ήταν αυτός που του είπε να γίνει ηθοποιός. «Μου είπε μια αλληγορική προφητεία, ότι ο Κύριος θα κρίνει έκαστο κατά το επάγγελμα. Στο Ευαγγέλιο λέει έκαστο κατά τις πράξεις… Είπε διάφορα επαγγέλματα και στον ηθοποιό μου είπε στην κόλαση. Ταράχτηκα εκεί αλλά μου είπε κάνε ό,τι θες να κάνεις παιδί μου, μόνο να έχεις τον Θεό μέσα σου, στην καρδιά σου. Σε κάθε συνέντευξη, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ μιλάω γι’ αυτό το πράγμα».

“Είχα τον σκούφο του Παΐσιου αλλά τον έδωσα στο Άγιο Όρος”

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ένα προσωπικό αντικείμενο του Αγίου Παΐσιου που είχε στην κατοχή του: «Είχα τον σκούφο του Παΐσιου αλλά τον έδωσα στο Άγιο Όρος, διότι αισθανόμουν ότι καπηλευόμουν τη μνήμη του».

Για τη σειρά του Mega, «Από τα Φάρασα στον ουρανό» δήλωσε ότι: «Η επιτυχία της σειράς δείχνει ότι ο κόσμος διψάει για τέτοιες παραγωγές».

Πηγή: ekklisiaonline.gr