Πόλεμος στην Ουκρανία: «Τρέμουν» τη Ρωσία οι χώρες της Βαλτικής – Ζητούν άμεση σύσκεψη του ΝΑΤΟ

ην ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ ζητούν οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία καθώς φοβούνται πως θα είναι οι επόμενες στη ρωσική λίστα!

Η Ρωσία δείχνει τα «δόντια» της σε όλο τον πλανήτη με την εισβολή στην Ουκρανία και οι γειτονικές της χώρας ζήτησαν, πανικόβλητες, την ενεργοποίηση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ!

Συγκεκριμένα, Πολωνία, Εσθονία, Λιθουανία και Λετονία ζήτησαν από το ΝΑΤΟ την άμεση ενεργοποίηση του άρθρου 4 της Συμμαχίας, το οποίο αναφέρει πως αν μια χώρα-μέλος νιώσει πως απειλείται η εδαφική της ακεραιότητα έχει το δικαίωμα να συγκαλέσει το συμβούλιο ασφαλείας και να ζητήσει επέμβαση.

«Η στάση της Ρωσίας αποτελεί απειλεί για όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Kaja Kallas.

«Η αυξανόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας αποτελεί απειλεί για όλο τον πλανήτη και το ΝΑΤΟ, το οποίο θα πρέπει να αυξήσει την ασφάλεια των συμμάχων του. Η απάντηση στην επιθετικότητα της Ρωσίας είναι η ενότητα», πρόσθεσε ο Kallas.

Το άρθρο 4 αναφέρεται στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, δηλαδή στην ιδρυτική διακήρυξη του ΝΑΤΟ, και σε περίπτωση ενεργοποίησής του θα πρέπει όλα τα μέλη να συνεδριάσουν και να παρέχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του μέλους που έκανε την ενεργοποίηση.

Να σημειωθεί πως η Ουκρανία δεν είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και η πρόθεσή της να γίνει μέλος της Συμμαχίας, την έστειλε στα ρωσικά «νύχια».

Πηγή: newsbomb.gr