Σε άλλο… πλανήτη ο Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να παραβιάσει τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο

Τα έχουν… χαμένα από τα πολλά χαστούκια οι Τούρκοι και επιτίθονται συνεχώς στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για την απομόνωσή της.

Την ώρα που η διεθνής κοινότητα έχει γυρίσει την πλάτη στο τουρκικό καθεστώς, οι υπουργοί του Ερντογάν επιδίδονται καθημερινά σε υβριστικές επιθέσεις κατά της Ελλάδας, διαμηνύοντας πως δήθεν έχουν και… δικαιώματα στο Αιγαίο.

Μιλώντας σε αξιωματικούς που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν στην Λιβύη, στο πλαίσιο της υπηρεσίας τους, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, εξαπέλυσε νέες βολές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Ο Ακάρ, με περίσσιο θράσος και επιβεβαιώνοντας πως οι Τούρκοι είναι ψεύτες, ανήθικοι και ασκούν χυδαία προπαγάνδα, κατηγόρησε τη χώρα μας πως «προκαλεί» στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να επιτρέψει την παραβίαση των «δικαιωμάτων» της στην περιοχή.

«Δυστυχώς από την πλευρά της Ελλάδας συνεχώς υπάρχουν προκλήσεις, κλιμάκωση των κρίσεων, ασέβεια προς το διεθνές δίκαιο και ρητορική απειλών. Εμείς από την άλλη πλευρά δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματά μας, υπό κανένα τρόπο, όσες προβοκάτσιες κι αν θέλετε να κάνετε και όσες NAVTEX και αν δημοσιεύσετε», δήλωσε αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που τάχθηκε υπέρ της ειρήνης και του διαλόγου με τη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τις… προειδοποιήσεις.

Παράλληλα, ζήτησε από ΕΕ και ΗΠΑ να μη γίνονται μέρος των ελληνοτουρκικών διαφορών. «Εμείς υποστηρίζουμε τον διάλογο, αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αν απέναντι στον διάλογο, στα δίκαια και τα δικαιώματά μας υπάρχει μία αδιαφορία και υπάρχει μία επίθεση απέναντι σε αυτά, τότε επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε άκρως αποφασισμένοι να τα προστατεύσουμε. Στις τρίτες χώρες τους λέμε πως δεν πρέπει με κανένα τρόπο τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, να συζητούνται ως προβλήματα με την Ευρώπη, με την ΕΕ και με την Αμερική».

Όσον αφορά το Κυπριακό ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε τη σταθερή θέση της Άγκυρας και του ψευδοκράτους, για ένα «τουρκικό κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος» στην Κύπρο. «Άλλη λύση δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε.

Πηγή: newsbomb.gr