Συναγερμός στις αρχές: Γυναίκα εργαζόμενη στο Δημόσιο με συμπτώματα κορωνοϊού

Μία γυναίκα ηλικίας 55 ετών, η οποία εργάζεται στο δημόσιο, παρουσιάζει συμπτώματα κορωνοϊού, όπως προκύπτει από τον γιατρό της υπηρεσίας, στον οποίο αποκάλυψε ότι έχει πυρετό, διάρροια και αισθάνεται μεγάλη κόπωση τις τελευταίες 6 ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο γιατρός την ενημέρωσε ότι έχει συμπτώματα κορωνοϊού και της ανέφερε πως πρέπει να παραμείνει στο ιατρείο του προκειμένου να καλέσει τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ίδια αρνήθηκε να παραμείνει στο ιατρείο λέγοντας πως δεν είχε κάτι σοβαρό.

Ο γιατρός της φαίνεται πως την έπεισε να παραμείνει εκεί, ώστε να γίνει η απολύμανση του γραφείου, λέγοντας μάλιστα ότι ίσως χρειαστεί να γίνει απολύμανση και σε όλους τους χώρους της υπηρεσίας στην οποία η ίδια εργάζεται.

Η 55χρονη δημόσια υπάλληλος στη συνέχεια είπε στον γιατρό ότι είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, μία βδομάδα πριν και της είπαν να μην ανησυχεί. Στη συνέχεια ο γιατρός τηλεφώνησε ο ίδιος στην ΕΟΔΥ και μετά από λίγο κατέφθασε στην υπηρεσία ασθενοφόρο προκειμένου να την παραλάβει. Μέσα στο ασθενοφόρο, στον δρόμο προς το νοσοκομείο, η 55χρονη φέρεται να είπε στο πλήρωμα ότι δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο γιατί δεν έχει τίποτα.

Στην ερώτηση από το προσωπικό του ΕΚΑΒ, για τον τρόπο με τον οποίο μετακινείται τις τελευταίες μέρες, η γυναίκα απάντησε ότι πραγματοποιεί τις μετακινήσεις της με τον προαστιακό. Φτάνοντας στο νοσοκομείο ΚΑΤ, οι γιατροί, παρόλο που την ενημέρωσαν ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις, η ίδια αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση προτού φύγει.

Στη συνέχεια, έγινε η αναζήτησή της από τις υγειονομικές Αρχές και, όπως προέκυψε, είχε ξεχάσει το κινητό της στην υπηρεσία όπου δουλεύει. Στην προσπάθεια αυτή διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσία δεν είχε όλα τα στοιχεία της για να επικοινωνήσει μαζί της. Μάλιστα το ένα σταθερό τηλέφωνο που είχε δηλωθεί από την 55χρονη ήταν λάθος και επί πέντε ώρες έψαχναν τα ίχνη της. Για όλα αυτά ενημερώθηκε ο διοικητής του ΚΑΤ, ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες επικοινώνησε με την υπηρεσία της εν λόγω υπαλλήλου, με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Νωρίτερα, η παθολόγος του ΚΑΤ που είχε υποδεχτεί την 55χρονη στον χώρο αναμονής των ύποπτων κρουσμάτων εκμαίευσε την πληροφορία ότι η δημόσια υπάλληλος θα έκανε το τεστ στο νοσοκομείο Κορίνθου. Πράγματι, η 55χρονη μετέβη στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου υπεβλήθη σε εξετάσεις και αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθεί αν είναι κρούσμα κορωνοϊού ή όχι.

Πηγή: zougla.gr