Θαύμα: Η Αγία Λαβίδα είχε κυριολεκτικά «κολλήσει» μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο

Σε κάποια από τις Θείες Λειτουργίες του μακαριστού πλέον παπά-Σταύρου (+2018) προσήλθε για να κοινωνήσει και ένας Ελληνοαμερικανικός κάπου στα 40 του.

Όταν έφτασε η σειρά του Έλληνα ομογενή για να λάβει την Θεία Κοινωνία συνέβη κάτι που συντάραξε τον κεκοιμημένο παπά-Σταύρο: Προσπάθησε 2-3 φορές να βγάλει την Αγία Λαβίδα από το Άγιο Δισκοπότηρο, χωρίς εν τούτοις αυτό να είναι δυνατό! Η Αγία Λαβίδα είχε κυριολεκτικά «κολλήσει» μέσα στο Άγιο Δισκοπότηρο.

Ο μακαριστός και έμπειρος ιερέας του Υψίστου με απλότητα, πραότητα και πατρικό λόγο λέει ψιθυριστά στον Ελληνοαμερικανό: «Στάσου λίγο πιο πέρα, περίμενε, μη φύγεις». Αφού κοινώνησαν οι εκκλησιαζόμενοι, ο παπά-Σταύρος είπε στον Έλληνα ομογενή: «Πέρασε μέσα στο Ιερό και περίμενε».

Στη συνέχεια και αφού τελείωσε η Θεία Λειτουργία και την κατάλυση του Αγίου Ποτηρίου, ο π. Σταύρος έβαλε το πετραχήλι του και άρχισε να εξομολογεί τον ομογενή. «Πες παιδί μου για τη ζωή σου. Με τι ασχολείσαι; Που εργάζεσαι; κλπ..». Ομογενής: «Πάτερ εργάζομαι σε μία διάσημη εταιρεία πληροφορικής στην Αμερική.

Παίρνω έναν τεράστιο μισθό που έχει επίσης και πολλά άλλα οικονομικά κίνητρα, παροχές και εξτρά ανταμοιβές. Είμαστε πρωτοπόροι στον κλάδο μας και ειδικά σε θέματα παρακολούθησης, ελέγχου και εμφυτευμάτων τσιπ σε ανθρώπους. Και φυσικά έχω και εγώ ένα τέτοιο εμφύτευμα στο χέρι μου..».

Παπά-Σταύρος: «Άκουσε παιδί μου, αυτός είναι ο λόγος που το Πανάγιο Σώμα και το Πανακήρατο Αίμα του Κυρίου μας δεν ήθελε να έρθει στο δικό σου σώμα! Είναι εμπόδιο αυτό το τσιπ που φέρεις στο χέρι σου. Διότι, παιδί μου, όταν οι άνθρωποι λάβουν αυτό το τσιπ η σφράγισμα του αντιθέτου, αρνούνται τον Κύριο! Όταν επιστρέψεις στην Αμερική, πρέπει να φροντίσεις να αφαιρεθεί από το σώμα σου αυτό το τσιπ.

Το συντομότερο δυνατό. Διότι, παρά το γεγονός ότι είσαι βαπτισμένος Ορθόδοξος Χριστιανός, παραταύτα, έχει ήδη φύγει από επάνω σου η Θεία Χάρις με αυτό το εμφύτευμα του αντιθέτου. Κλπ».

Το επόμενο καλοκαίρι, ο ίδιος Ελληνοαμερικανικός πάει πάλι στον Ιερό Ναό και στον παπά -Σταύρο για να λειτουργηθεί και να κοινωνήσει. Αυτή τη φορά όλα γίνονται κανονικά, χωρίς προβλήματα και εκπλήξεις. Στο τέλος της ιεράς Ακολουθίας ο παπά-Σταύρος ρώτησε τον ομογενή: «Τι έκανες παιδί μου με το τσιπ και σήμερα όλα πήγαν κατά την ευχή του Θεού;».

Έλληνας ομογενής: «Πάτερ, πέρυσι, με το που επέστρεψα στις ΗΠΑ πήγα αμέσως και υπέβαλα την παραίτησή μου στην εταιρεία όπου εργαζόμουν και στη συνέχεια, μετά από χειρουργείο, αφαιρέθηκε το τσιπάκι από το χέρι μου. Πλήρωσα γι΄ αυτή την επέμβαση πολλές χιλιάδες δολλάρια. Το δικό μου τσιπάκι ήταν τύπου τατουάζ με μικροβελόνες και για αυτό το λόγο χρειάσθηκε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να μου αφαιρεθεί, μαζί και με ένα κομμάτι από το σώμα μου!

Μετέπειτα, έψαξα και βρήκα μία άλλη εργασία με πολύ λιγότερα χρήματα. Και όπως μου είπατε, έκανα γενική εξομολόγηση, κρατώ τα ιερά μυστήρια και τους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας και ακολουθώ μία πνευματική ζωή. Δόξα τω Θεώ, είμαι πολύ χαρούμενος που ζω πλέον κοντά στον Κύριο. Την ευχή σας πάτερ μου. Να ασπασθώ την δεξιά σας».

Πηγή: ekklisiaonline.gr