Το ένα μέρος του σώματος που δεν πρέπει να πλένετε στο ντους, λένε οι γιατροί

“Το ζεστό νερό και οι θερμοκρασίες θα διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και τα τριχοειδή αγγεία”Για τους περισσότερους από εμάς, το ντους είναι ένα ενιαίο κατάστημα για να καθαρίζουμε τα πάντα από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα. Σε τελική ανάλυση, ποιος δεν θα ήθελε να φροντίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την πρωινή ρουτίνα του στο ντους με λίγη πολλαπλή εργασία; Αλλά μόνο και μόνο επειδή καθαρίζετε δεν σημαίνει ότι κάθε εργασία υγιεινής πρέπει να πραγματοποιείται στο ντους. Στην πραγματικότητα, οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει ένα μέρος του σώματος που δεν πρέπει να πλένετε πραγματικά στο ντους: το πρόσωπό σας.

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, το ντους μπορεί να είναι ιδανικό για να καθαρίσετε τις μασχάλες σας και να πλύνετε τα μαλλιά σας, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή στο πρόσωπό σας, η οποία είναι μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του δέρματος του σώματός σας, ειδικά εάν είστε κάποιος που του αρέσει το καθημερινό τους ξέβγαλμα ωραίο και ζεστό. Η αλήθεια είναι ότι, ένα ζεστό ντους μπορεί να προκαλέσει ακούσια ζημιά στο δέρμα στο πρόσωπό σας.

«Το ζεστό νερό και οι θερμοκρασίες θα διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και τα τριχοειδή αγγεία», δήλωσε η Rachel Nazarian, MD, από την Schweiger Dermatology Grou

«Αυτό μπορεί να αφήσει το δέρμα κόκκινο και να επιδεινώσει καταστάσεις όπως η ροδόχρου ακμή, η οποία τελικά οδηγεί σε σπασμένα και μόνιμα διασταλμένα αγγεία».

Πηγή: newsnowgr