Το κόλπο με το μπολ νερού για να φτιάξεις τις πιο τραγανές πατάτες [Βίντεο]

Θα φτιάξεις τις τραγανές πατάτες που πάντα ονειρευόσουν

Η ζωή μας μια τραγανή πατάτα είναι! Και το να πετύχουμε να φτιάξουμε αυτές τις περιβόητες τηγανητές πατάτες, μπορεί να μας τυραννάει μια ζωή.

Φαίνεται όμως πως δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τα σωστά κόλπα. Σύμφωνα λοιπόν με το Good Food, υπάρχει τρόπος για να πετύχεις τις τραγανές πατάτες που ονειρεύεσαι.

Αρχικά, ξεκίνα επιλέγοντας χρυσές στο εσωτερικό τους και πιο κίτρινες πατάτες. Οι πιο λευκές και χλωμές πατάτες, χάνουν εύκολα την υγρασία όταν μαγειρευτούν.

Το μυστικό είναι να πλύνεις τις πατάτες και να τις βυθίσεις σε ένα μπολ με νερό, ολόκληρες έτσι όπως ακριβώς τις αγόρασες.

Έπειτα, ήρθε η ώρα να τις κόψεις στο ιδανικό πάχος των δύο εκατοστών.

Γεμίζεις ένα τηγάνι με 1 λίτρο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Μιλάμε για μεγάλο μεγάλο τηγάνι για να έχουν χώρο οι πατάτες να αναπνέουν.

Πρόσεξε! Μην βάλεις ούτε πιρούνι ούτε και κουτάλι στο τηγάνι. Άφησε τις πατάτες να κολυμπήσουν και να γίνουν χρυσαφένιες, αρχίζοντας να επιπλέουν στο καυτό λάδι.

Αν θες να γίνουν ακόμα πιο τραγανές, σου έχουμε έναν σίγουρο τρόπο. Δες τον παρακάτω.

Βάζεις το λάδι να κάψει, ρίχνεις τις πατάτες να πάρουν μια βράση και χαμηλώνεις την φωτιά μέχρι να γίνουν μαλακές. Τις βγάζεις από το λάδι, τις βάζεις στο ψυγείο για δύο ώρες και μετά τις τηγανίζειςσε στους 130 βαθμούς για πέντε λεπτά.

Αν και πάλι θέλεις να πετύχεις το αποτέλεσμα των ρεστοράν, αφαίρεσε τις πατάτες από το ταψί, βάλτες στο ψυγείο για δύο ώρες ακόμα και ολοκλήρωσε το τηγάνισμα στο τηγάνι στους 180 βαθμούς για 6 λεπτά ακόμα.

Πηγή: Onmed,queen