Το σπαρακτικό μήνυμα γιατρού που φροντίζει ασθενείς με κορονοϊό και δεν μπορεί να βλέπει τον 3χρονο γιο του με καρκίνο

Ένα σπαρακτικό μήνυμα ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας Βρετανός γιατρός που δίνει μάχη κατά του κορονοϊού. Ο ίδιος μιλάει για τη «δύσκολη απόφαση» να φροντίσει τους ασθενείς του και να μη μείνει με τον 3 ετών γιο του Άλφι, που πάσχει από καρκίνο.

Ο γιατρός Νικ Ντένισον, αναισθησιολόγος στο Firmley Park Hospital, κοντά στο Λονδίνο, σύμφωνα με τη New York Post, ανέφερε στην ανάρτησή του την Κυριακή: «Ο γιος μου έγινε τριών ετών την περασμένη εβδομάδα και εδώ και έξι εβδομάδες βρίσκεται σε πρόγραμμα χημειοθεραπείας. Ο ιός αποτελεί μεγάλη απειλή για τη ζωή του και καθώς θα εκτίθεμαι, κάνοντας τη δουλειά μου, δεν μπορώ πλέον να ζω στο σπίτι».

«Χρειάστηκε να κάνω τη δύσκολη επιλογή: να κάνω τη δουλειά μου και να σώσω ανθρώπινες ζωές ή να είμαι με τον γιο μου την ώρα που δίνει μάχη με τον καρκίνο. Ελπίζω ότι ο Άλφι θα επιβιώσει, αλλά πολλοί άνθρωποι θα πεθάνουν», σημειώνει ακόμη.

«Η καρδιά μου έχει σπάσει με αυτή την επιλογή, αλλά επιλέγω να σώσω τις ζωές ξένων και να τον αφήσω στη φροντίδα της όμορφης συζύγου και οικογένειάς μου», γράφει ο γιατρός και εξηγεί πως δεν θα μπορεί να συμμετέχει στη φροντίδα του τους επόμενους έξι μήνες.

Τέλος, ο γιατρός στέλνει στους πολίτες το εξής μήνυμα: «Απομονωθείτε κοινωνικά ή οι άνθρωποι πεθαίνουν σε δύο εβδομάδες».

Πηγή: newsbeast.gr