Βουβός θρήνος: Νεκρή η 15χρονη Ιωάννα Σκορδή, μετά το χειρουργείο – «Έσβησε» από ακατάσχετη αιμορραγία

Θλίψη και βαρύ πένθος σε οικογένεια, συγγενείς και φίλους «σκόρπισε» η τραγική είδηση θανάτου 15χρονης Iωάννας Μιχάλη Σκορδή στο Μακάρειο Νοσοκομείο, η οποία άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία της πνοή.

Η 15χρονη Ιωάννα, είχε υποβληθεί πριν από μερικά εικοσιτετράωρα σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης νεφρού, κατά τη διάρκεια της οποίας οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν όγκους.

«Έσβησε» από ακατάσχετη αιμορραγία

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑlphaNews.Live, από την πρώτη στιγμή η οικογένεια της 15χρονης ενημερώθηκε σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας της Ιωάννας, η οποία «έφυγε» από τη ζωή λόγω αιμορραγίας.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης μάλιστα, λήφθηκαν δείγματα από τους όγκους που στάλθηκαν ήδη για εξειδικευμένες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για καρκίνο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Οmega και ερωτηθείς εάν δεν έγινε σωστή διάγνωση από πλευράς γιατρών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Πάμπος Χαριλάου συνέστησε «να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα».

«Πρέπει να περιμένουμε να γίνει καταγραφή των γεγονότων. Και μιλώντας γενικά και όχι για το συγκεκριμένο περιστατικό εκείνο το οποίο θέλω να πω, είναι ότι για να γίνει μια διάγνωση πρέπει να γίνει μια σωστή σειρά εξετάσεων και εάν δείξουν το οτιδήποτε, είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στο να γίνει μια διάγνωση. Δεν το λέω για το συγκεκριμένο συμβάν, το λέω γενικά για όλα τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

Ο κύριος Χαριλάου επισήμανε ότι για το τραγικό περιστατικό θα γίνει ενδελεχής έρευνα και καταγραφή γεγονότων, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

«Σε οποιοδήποτε θάνατο συμβαίνει και ιδιαίτερα σε νεαρές ηλικίες γίνεται έρευνα εάν καταδειχθεί αμέλεια να την συγκεκριμενοποιήσουμε».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ δεν σχολίασε αναφορές ότι ενώ οι οικείοι της 15χρονης είχαν ζητήσει από την πρώτη στιγμή την μετάκληση γιατρού από το εξωτερικό, το αίτημα τους καθυστέρησε να ικανοποιηθεί με το αιτιολογικό ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν απαραίτητο.

Μόλις χθες κλήθηκε γιατρός από το Ισραήλ για να εξετάσει την άτυχη νεαρή, η οποία ξεψύχησε τελικά σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Κορμακίτη, η κηδεία της Ιωάννας Σκορδή θα τελεστεί το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022 και ώρα 1:00 μ.μ. από τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Χαρίτων Μαρωνιτών στην Πύλη Πάφου.

Πηγή: newsitamea.gr