Δεκάδες αυτοκίνητα πάγωσαν σε πλοίο [Βίντεο]

Το παραμύθι του μαρμαρωμένου βασιλιά θυμίζει η ιστορία δεκάδων οχημάτων τα οποία πάγωσαν στο κατάστρωμα ενός πλοίου με τελικό προορισμό το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας.

Μερικές ημέρες -αν όχι εβδομάδες- θα χρειαστεί να περιμένουν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων τα οποία ταξίδεψαν από τη Νότια Κορέα ως το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας στο κατάστρωμα ενός πλοίου.

Κι αυτό γιατί οι ακραίες θερμοκρασίες οι οποίες επικρατούν αυτήν την εποχή στην ευρύτερη περιοχήείχε ως αποτέλεσμα τα οχήματα να παγώσουν στην κυριολεξία.

Μάλιστα, το στρώμα του πάγου το οποίο έχει σκεπάσει σαν λευκό πέπλο όλο το κατάστρωμα είναι τόσο παχύ που θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες ώστε να αφαιρεθεί ή έστω να υποχωρήσει ώστε τα οχήματα να αποβιβαστούν και το μακρύ ταξίδι τους από τη Νότια Κορέα ως το Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας να τελειώσει.

Φυσικά οι ναυτικοί οι οποίοι ταξιδεύουν από και προς το Βλαδιβοστόκ είναι συνηθισμένοι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν προκαλείται μόνο από τις χαμηλές θερμοκρασία αλλά και από τη θαλασσοταραχή.

Εξαιτίας αυτής, αρκετή ποσότητα νερού φτάνει έως και το κατάστρωμα καλύπτοντας το φορτίο με νερό -στην προκειμένη περίπτωση θαλασσινό- το οποίο στη συνέχεια παγώνει δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα πάγου.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό είναι αν θα υπάρξει κάποια παρέμβαση ώστε να επιταχυνθεί η… απόψυξη των οχημάτων ή αν οι ιδιοκτήτες τόσο των αυτοκινήτων όσο και του πλοίου θα εναποθέσουν τις ελπίδες τους στη… Μητέρα Φύση.

Όπως και να έχει, η εικόνα των παγωμένων αυτοκινήτων στο κατάστρωμα του Sun Rio είναι εντυπωσιακή και σπάνια για το εύκρατο κλίμα της Μεσογείου.

Πηγή: flashnews.gr