Εξαφάνιση Βρετανίδας αστροφυσικού: Που στρέφονται οι έρευνες

Γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό της

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ με την εξαφάνιση της Βρετανίδας αστροφυσικού στην Ικαρία. Η γυναίκα αγνοείται από το μεσημέρι της Δευτέρας και οι αρχές εντείνουν την έρευνα για τον εντοπισμό της.

Το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ άνοιξε μυστηριωδώς δώδεκα ώρες μετά τη δήλωση της εξαφάνισής της και ενώ οι αρχές την αναζητούσαν ήδη. Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από την εξέλιξη και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Δεν είναι γνωστό εάν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr στο νησί μετέβη ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού προκειμένου να βρει τα δύο ακριβή σημεία απ’ όπου εξέπεμψε σήμα το κινητό της 35χρονης. Το εν λόγω κλιμάκιο έφτασε στο νησί με ελικόπτερο που διέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό της 35χρονης είναι γιγαντιαία. Σύμφωνα με το sigmalive, το οποίο επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας, Μιχάλη Χριστοδούλου, μέχρι στιγμής έχουν ερευνηθεί 5 σημεία στα οποία είχε δοθεί ότι υπήρχε το στίγμα του κινητού της.

Τώρα όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου οι έρευνες έχουν εστιαστεί σε ένα έκτο σημείο, στο οποίο εικάζεται ότι βρίσκεται η συσκευή του κινητού τηλεφώνου. Το σημείο αυτό όπως ανέφερε ο Επικεφαλής των Επίλεκτων είναι δίπλα από το ξενοδοχείο. Πρόκειται για περιοχή η οποία είναι βατώδης. Το σημείο όπως ανέφερε είναι περιφραγμένο και γι’ αυτό έχουν γίνει ειδικές εργασίες προκειμένου να επιτρέπουν πρόσβαση για έρευνα και εντοπισμό του κινητού. Σημείωσε ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι που να παραπέμπει στον εντοπισμό της αστροφυσικού, αλλά πιστεύεται ότι εκεί στο σημείο όπου επικεντρώθηκαν τώρα οι έρευνες, βρίσκεται το κινητό.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Τετάρτης ενεργοποιήθηκε και η Υπηρεσία Silver Alert: «Υπάρχει εξαφάνιση ενήλικης από την Ικαρία. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.Ευχαριστούμε θερμά για τη συμβολή σας», αναφέρεται.

Πηγή: newpost.gr