Γι’ αυτό δεν υπάρχουν αλεξίπτωτα στα αεροπλάνα

Μπορεί να έχετε αναρωτηθεί πολλές φορές για την απουσία των αλεξίπτωτων στα αεροπλάνα.

Η αλήθεια είναι πως τα αεροπλάνα θεωρούνται ως το πιο ασφαλές μέσο, ωστόσο, σε περίπτωση ατυχήματος, ελάχιστες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης κάποιου επιβάτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για την απουσία των αλεξίπτωτων.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που απαγορεύουν την χρησιμοποίησή τους από τα αεροπλάνα. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός πως οι επιβάτες δεν γνωρίζουν πως να χρησιμοποιήσουν αλεξίπτωτο σε μία τέτοια περίπτωση. Άλλωστε, ακόμα και οι αλεξιπτωτιστές χρειάζονται μερικές ώρες εκπαίδευσης για την καλύτερη λειτουργία αλλά και τον τρόπο προσγείωσης.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι το ύψος στο οποίο πετούν τα αεροπλάνα. Σύμφωνα με το «Condé Nast Traveler», τα αεροσκάφη πετούν στα 35 χιλιάδες πόδια, τριπλάσιο ύψος από το σημείο που επιχειρούν οι αλεξιπτωτιστές. Σ’ αυτό το ύψος, η θερμοκρασία συνήθως κυμαίνεται στους 34 βαθμούς υπό του μηδενός, με αποτέλεσμα, όποιος βρεθεί σε μία τέτοια κατάσταση θα υποστεί σοβαρά προβλήματα, καθώς αυτόματα θα παγώσουν τα μάτια, το στόμα, η μύτη αλλά και οι πνεύμονες.

Τέλος, ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει να επιβιώσει από τις παραπάνω συνθήκες, δεν θα μπορούσε να «πέσει» με αλεξίπτωτο, καθώς η ταχύτητα του αεροπλάνου είναι ιδιαίτερα υψηλή, ενώ αν υπήρχαν αλεξίπτωτα, τα αεροσκάφη θα είχαν επιπλέον βάρος.

Πηγή: dokari.gr