Η Παναγία είναι κοντά μας σε όλες τις στιγμές της ζωής μας

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Η Μητέρα του Χριστού μας, η Μάνα όλου του κόσμου είναι κοντά μας σε όλες τις στιγμές της ζωής μας και έχει ιδιαίτερη θέση μέσα στον χώρο της εκκλησίας. Πόσες φορές δεν την επικαλούμαστε και την έχουμε πάντοτε κοντά μας, και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας».

«Μας αξίωσε η Χάρις του Κυρίου μας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να βρεθούμε σήμερα σε αυτόν τον περικαλέστατο Ναό, ο οποίος γεμίζει από τις ψυχές σας. Ποθείτε το φως και την αλήθεια και τα βρίσκεται μόνο μέσα στην Εκκλησία μας» – συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος.

Να αναφερθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Νικαίας κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο φιλοξενεί περισσότερα από χίλια παιδιά στις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις της που βρίσκονται στη Στεφάνη Βιοιωτίας.

Ο Σεβασμιώτατος επισκέπτεται τακτικά τα παιδιά που βρίσκονται στην κατασκήνωση για να τους μιλήσει πατρικά, να τους ευχηθεί για την επικείμενη εορτή της Παναγίας και να τους μοιράσει δώρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος σήμερα, Τετάρτη 2 Αυγούστου θα επισκεφθεί τον Μητροπολιτικό Ναό της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού όπου και θα μοιράσει τρόφιμα σε 200 άπορες οικογένειες για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Πηγή: ekklisiaonline.gr