Μεγαλείο ψυχής: 77χρονος συνταξιούχος από την Τήλο χάρισε το σπίτι του σε Ορφανοτροφείο

Παράδειγμα προς μίμηση είναι ένας 77χρονος από την Τήλο, καθώς χάρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων και ξοδεύει τις οικονομίες μιας ζωής, σε δωρεές για το νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο λόγος για τον κύριο Γιάννη Μανουσάκη, ο οποίος με τις μεγάλες δωρεές που έκανε στο νοσοκομείο του νησιού, αγοράστηκε εξάρτημα αξίας 6.700 ευρώ και λειτούργησε ο τομογράφος, ενώ με τις 37.400 ευρώ, αγοράστηκαν δύο κρεβάτια εντατικής με όλο τον εξοπλισμό. Όπως λέει ο ίδιος, «Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας», ενώ έχει κι άλλες 10.000 ευρώ σε οικονομίες, χρήματα που θα δώσει στην Τήλο, «γιατί εδώ με το παραμικρό τους στέλνουν στη Ρόδο, για θέματα υγείας».

Ο 77χρονος με το μεγαλείο ψυχής, μίλησε στην εφημερίδα Ροδιακή, η οποία αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως ο πρώην ναυτικός που ζει από τη σύνταξη του ΝΑΤ μαζί με τη σύζυγό του «βάζει όλο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει το ενοίκιο κάποιου, τα φάρμακα κάποιου άλλου».

«Ήθελα τα χρήματα που μάζεψα από τη θάλασσα να πιάσουν τόπο, στο χώρο της υγείας», μου λέει. «Και το σπίτι μου, εδώ στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, το 2011 το δώρισα στο Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ρόδου, με συμβολαιογραφική πράξη να ‘ρχονται τα παιδιά και να μένουν όταν πεθάνω. Έκανα με τέτοιο τρόπο τη συμβολαιογραφική πράξη, ώστε να μην βρεθεί κανείς να το πουλήσει, να το χαίρονται τα παιδιά, αφού δεν κάναμε δικά μας τέκνα».

Πηγή: iefimerida.gr