Ο δημιουργικός τρόπος να γευτείς την ντομάτα

Την ντομάτα την αγαπούν οι περισσότεροι σε όλες τις μορφές της, από ωμή, ψητή και τηγανιτή μέχρι λιαστή, γεμιστή και σάλτσα.

Μόνο που υπάρχει κι ένας ακόμα τρόπος, απείρως πιο δημιουργικός, για να τη βάλουμε στο τραπέζι μας: η μαρμελάδα.

Η μαρμελάδα ντομάτας αποκτά μια γλυκόξινη γεύση και μετατρέπεται σε πρώτης τάξεως μεζέ, συνοδεύοντας τυριά και γαρνίροντας κόκκινα κρέατα και πουλερικά.

Όλες οι συνταγές της είναι ιδιαιτέρως απλές στην προετοιμασία και γρήγορες σε χρόνους. Όσο για τα συστατικά της ιδιαίτερης αυτής μαρμελάδας, κυμαίνονται περισσότερο στη σφαίρα των προσωπικών προτιμήσεων παρά σε καθιερωμένες συνταγές που δεν μπορείς να αποκλίνεις.

Το μυστικό είναι στα μπαχαρικά που χρησιμοποιούμε για να τη φτιάξουμε και τον πρώτο λόγο παίρνει εδώ ο ουρανίσκος μας.

Ο δημιουργικός ερασιτέχνης σεφ θα βρει πικάντικες συνταγές για μαρμελάδα ντομάτας (με μπούκοβο συνήθως) και άλλες που χαρίζουν πιο γλυκόξινο αποτέλεσμα, εξαιτίας της συνύπαρξης κανέλας και λεμονιού.

Σε όλες όμως αφθονούν τα μπαχαρικά, καθώς η μαρμελάδα έρχεται ως ενισχυτικό συμπλήρωμα γεύσης σε ένα τραπέζι. Κύμινο, πάπρικα, γαρίφαλο, κανέλα, μπαχάρια, πιπέρια, μοσχοκάρυδο,σκόρδο, τζίντζερ, σόγια, μηλόξιδο, όλα παίζουν, αυτά και άλλα τόσα.

Ακόμα και μαρμελάδες ντομάτας με βατόμουρα ή φράουλες θα βρει κανείς στις μέρες μας, οι οποίες τρώγονται ακόμα και για πρωινό.

Όποιος ψάχνεται δημιουργικά στην κουζίνα του, ήρθε η ώρα να ανακαλύψει την «άλλη» μαρμελάδα…

Πηγή: newsbeast.gr