Ο ελεύθερος άνθρωπος εκφράζεται από αυτό που είναι, έτσι όμως φανερώνεται και το ποιος είναι, και έτσι φανερώνεται τι πιστεύει

Ο ελεύθερος άνθρωπος εκφράζεται από αυτό που είναι, έτσι όμως φανερώνεται και το ποιος είναι, και έτσι φανερώνεται τι πιστεύει.

Εδώ φανερώνεται ο άνθρωπος ο οποίος πιστεύει στον Θεό, η ο άνθρωπος ο οποίος δεν πιστεύει στον Θεό, και αυτός που δεν πιστεύει στον Θεό, είναι αυτός που πλανήθηκε από δική του σκέψη, γιατί αυτός δεν πίστεψε πραγματικά στον Χριστό, αλλά στον εαυτό του.

Συγκεκριμένα ο πλανεμένος άνθρωπος ο οποίος ξεγελάστηκε, δεν το καταλαβαίνει, γιατί δεν βλέπει, γιατί δεν δέχτηκε το Φως του Χριστού μας, γιατί εκείνος δεν ήθελε να ενωθεί με τον Χριστό, αλλά να μείνει με την δική του άποψη, και αυτός ο άνθρωπος ήθελε να γίνει το δικό του θέλημα, και όχι του Θεού, και γι’ αυτό δεν μένει εκείνος ο άνθρωπος ενωμένος με τον Χριστό.

Πρέπει να καταλάβει κάθε Χριστιανός, ότι για να ενωθείς με τον Θεό, πρέπει να δεχτείς πρώτα το θέλημα του, αλλιώς είναι αδύνατο να ενωθείς, γιατί ο Θεός δεν αναγκάζει, ο Θεός σου έχει ελεύθερη βούληση να επιλέξεις είτε το Φως είτε το σκοτάδι.