Ο Πειραιάς υποκλίθηκε στην Αγία Ζώνη! Λαοθάλασσα στην υποδοχή, δάκρυα στους πιστούς

Την Αγία Ζώνη, το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας υποδέχεται αυτή την ώρα το πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Πειραιάς.

Το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, εξήλθε χθες από το Άγιο Όρος συνοδεία του Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και Βατοπεδινών Πατέρων και έφτασε στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Την Αγία Ζώνη θα υποδεχτεί στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, με τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, συμπολιούχου του Πειραιά, να γίνεται το επίκεντρο μέχρι και την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, οπότε και αναμένεται να αναχωρήσει η Αγία Ζώνη.

Ο Πειραιάς υποδέχεται, την Αγία Ζώνη με κάθε επισημότητα. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, το Θεομητορικό Κειμήλιο έφτασε στο λιμάνι του Πειραία με πλοιάριο. Οι σειρήνες και οι καμπάνες ήχησαν δυνατά σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. Τα συνοδευτικά πλοιάρια του Λιμενικού, σε ένδειξη τιμής ράντισαν με νερό το σκάφος που μεταφέρει την Αγία Ζώνη δημιουργώντας Αψίδα τιμής.

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκε πριν από λίγο ο Πειραιάς την Αγία Ζώνη, το μοναδικό Θεομητορικό κειμήλιο το οποίο σώζεται από την επίγεια ζωή της Παναγίας και φυλάσσεται στην ΙΜΜ Βατοπαιδίου.

Το Θεομητορικό κειμήλιο που κόμισε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ, συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων, έφτασε στο πρώτο λιμάνι της χώρας με πλοίο του Λιμενικού Σώματος.

Εκεί την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία κλήρου και λαού.

Ακολούθησε Δοξολογία σε ειδική εξέδρα στην προβλήτα του λιμανιού παρουσία υπουργών και υφυπουργών, ενώ το Γέροντα Εφραίμ προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Αμέσως μετά συνοδεία όλων των κληρικών της τοπικής Εκκλησίας, φιλαρμονικών και αγημάτων από τα τρία σώματα στρατού και πλήθους πιστών, η Αγία Ζώνη εν πομπή, κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς εισερχόμενος στον Ναό του Αγίου Νικολάου, τοποθέτησε την Αγία Ζώνη στο μέσω του Ναού προς προσκύνηση και ευλογία του ευσεβούς λαού.

Να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Αγία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου εξέρχεται από το Άγιον Όρος, μετά την πανδημία του κορωνοϊού που ξεκίνησε το 2019.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Πειραιώς, προκειμένου οι πιστοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη, θα παραμένει ανοικτός επί 24ώρου μέχρι της 13 Νοεμβρίου 2022.

Πλήθος πιστών, μαθητές σχολείων αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ετοιμάζονται να υποδεχτούν το Ιερό Κειμήλιο.

Στις 11. 30 το σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο Λιμάνι και ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ με τους Βατοπεδινούς Πατέρες κόμισε την Τιμία Ζώνη. Εκεί ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ο οποίος υποδέχτηκε το Ιερό Κειμήλιο. Αγήματα του στρατού απέδωσαν τις πρέπουσε τιμές. Παρόντες ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Αθανάσιος Μαρτίνος.

Στη συνέχεια στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα τελέστηκε δέηση.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου αναμένεται να γίνει για οκτώ ημέρες το επίκεντρο λατρείας στην πόλη. Για το λόγο αυτό ο ναός θα παραμείνει ανοικτός επί 24ώρου βάσεως προκειμένου οι πιστοί να σπεύσουν να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Παράλληλα, καθημερινά θα τελούνται ιερές ακολουθίες.

Καθημερινά θα τελούνται:

Όρθρος – Θεία Λειτουργία 7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.
Ιερά Παράκληση 12:00 μ.μ.
Εσπερινός 5:00 μ.μ. – 6:30 μ.μ.
Αγρυπνία 9:00 μ.μ. – 12:30 μ.μ.

Πηγή: ekklisiaonline.gr