Ο πρώτος μαύρος διάκονος της Ελλάδας λειτουργεί στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία μαζί με δύο Σύρους ιερείς λειτουργεί ο πρώτος μαύρος διάκονος της Ελλάδας, ο πατήρ Γεώργιος.

Ο πατήρ Γεώργιος πήγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στη Θεολογική Σχολή κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να εντρυφήσει στον Χριστιανισμό και να χειροτονηθεί διάκονος από τον μητροπολίτη Άνθιμο τον Αύγουστο του 2019. Όπως τόνισε όνειρό του είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του την Ουγκάντα και να υπηρετήσει την εκκλησία της ως κληρικός. «Γνωρίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ο τόπος που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και πήρα κι εγώ την ευκαιρία να έρθω εδώ» σημείωσε.

Εστιάζοντας στην απόφασή του να γίνει Χριστιανός εξήγησε μιλώντας σε εκπομπή του OPEN TV «ήμασταν προτεστάντες αλλά εμείς γνωρίσαμε την ορθοδοξία μέσω της ιεραποστολής». «Ο κόσμος χαίρεται που είμαι ο πρώτος έγχρωμος ιερέας και μου λέει ”είσαι δικός μας”» τόνισε.

Σημειώνεται πως η ενορία του Αρχιμανδρίτη Αντώνιου είναι τριεθνής καθώς λειτουργεί με κληρικούς από την Ελλάδα, τη Συρία και την Ουγκάντα.

Πηγή: diaforetiko.gr