Παπαζάχος: Δύσκολο το επόμενο 48ωρο – «Δεν υπάρχει καμία εκτίμηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό»

Δεν υπάρχει ακόμη εκτίμηση αν ο σεισμός που σημειώθηκε στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019) στην Αθήνα ήταν ο κύριος. Λόγω μετασεισμών, το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο είπε στο newsit.gr ο Κώστας Παπαζάχος.

Πλούσια μετασεισμική ακολουθία αναμένουν οι σεισμολόγοι. Ο σεισμός στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε αναστάτωση και όπως είπε ο Κώστας Παπαζάχος, καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, στο newsit.gr το επόμενο 48ωρο θα είναι δύσκολο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εκτίμηση αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, τόνισε ο κ. Παπαζάχος.

Όπως είπε, ο σεισμός της Παρασκευής στην Αθήνα προήλθε από την περιοχή δυτικά της Πάρνηθας, στην περιοχή του ρήγματος απ’ όπου προήλθε και ο σεισμός του 1999. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι το ρήγμα» τόνισε ο Κώστας Παπαζάχος.

«Αν είναι το ίδιο ρήγμα που έδωσε το σεισμό της Πάρνηθας αυτό θα είναι αισιόδοξο γιατί δεν μπορεί σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να δώσει ένα τέτοιο μεγάλο σεισμό», πρόσθεσε ο Κώστας Παπαζάχος.

Κάλεσε τους πολίτες να παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. «Αν στο σπίτι μας εντοπίσουμε προβλήματα να μην μείνουμε μέσα χωρίς την εκτίμηση μηχανικού», είπε και ζήτησε επίσης ψυχραιμία. «Πολύ μεγάλη προσοχή τις επόμενες ώρες στα fake news που είμαι σίγουρος ότι θα κυκλοφορήσουν για ενδεχόμενο μεγάλο σεισμό», κατέληξε.

Πηγή: newsit.gr, true.gr