Μάτι: Συγκλονίζει η Βαρβάρα Φύτρου: Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι η Βαρβάρα Φύτρου ζητεί απαντήσεις: Ποιοι ευθύνονται για τον θάνατο των δύο παιδιών της, Εβίτας και Ανδρέα και του συζύγου της, Γρηγόρη. «Θέλω να τιμωρηθούν οι ένοχοι όποιοι κι αν είναι αυτοί», λέει στο STAR.

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμής για το Μάτι είναι σε βαθμό πλημμελήματος. Εμπρησμός από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματικές βλάβες από αμέλεια, όπως αποκάλυψε το STAR με τον νέο ποινικό κώδικα οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν το πολύ με 5 χρόνια και σε κάθε περίπτωση θα είναι ελεύθεροι.

«Είναι καραμπινάτη ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Έχουμε τα στοιχεία αυτά, τους τα έχουμε ζητήσει τυπικά, το αποφεύγουν όμως. Δε θέλουν να πάρουμε αντίγραφα της δικογραφίας και το αποφεύγουν με διάφορα ψέματα και τερτίπια» λέει ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της Βαρβάρας Φύτρου.

Έχασε τα πάντα μέσα σε λίγες ώρες

Η Βαρβάρα Βουκάκη Φύτρου είναι η γυναίκα που έχασε τα πάντα στο Μάτι μέσα σε μόλις μια μέρα, εκείνη την τραγική μέρα… Ο 53χρονος άνδρας της Γρηγόρης και ο γιος της Ανδρέας, 11 ετών, κάηκαν δίπλα στο αυτοκίνητό τους. Η μοναχοκόρη της, Εβίτα, μόλις 13 ετών έπεσε από γκρεμό προσπαθώντας απεγνωσμένα να γλιτώσει από τις φλόγες.

Ο πόνος ήταν και παραμένει αβάσταχτος. «Αν ήξερα ότι θα γινόταν αυτό, δεν θα ήθελα να έλειπα, θα ήθελα να ήμουν εκεί. Ήθελα να έχω το ίδιο τέλος» έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή η κ. Φύτρου η οποία βρίσκει το κουράγιο να συνεχίζει να ζει στην ελπίδα της δικαίωσης, αγωνιζόμενη να πληρώσουν οι ένοχοι για την τραγωδία.

Στη μήνυση που υπέβαλε προ μηνών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λόγω της ασυνεννοησίας και της σύγχυσης μεταξύ των δημόσιων λειτουργών και υπηρεσιών, δεν αποκλείστηκε ο παραλιακός δρόμος που οδηγεί από τη Ραφήνα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Μάτι». Αποτέλεσμα, δεκάδες οδηγοί να εγκλωβιστούν, μεταξύ αυτών και η οικογένειά της.

Και συνεχίζει: «Οι επιβάτες ενστικτωδώς εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να συνεχίσουν πεζοί προς τη θάλασσα για την προστασία τους. Εκεί η φωτιά πέρασε κυριολεκτικά από πάνω τους και τους κατέκαψε. Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρέθηκαν απανθρακωμένοι ο σύζυγος μου και ο γιος μου».

Η μήνυση της κ. Φύτρου στρέφεται κατά των Ηλία Ψινάκη, Ρένα Δούρου, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Τόσκα του πρώην γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καππάκη και των πρώην αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους κατηγορεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Επιστολή των κατοίκων στον Κ.Μητσοτάκη

Οι κάτοικοι στο Μάτι βιώνουν ακόμα την απόλυτη καταστροφή. Η συντονιστική επιτροπή έχει στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ζητά να τον συναντήσουν για τα δεκάδες προβλήματα που παραμένουν άλυτα, μετά τη φονική πυρκαγιά.

Μια σπίθα αρκεί για να ζωντανέψει ο εφιάλτης

Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, σκουπίδια παραμένουν στην άκρη του δρόμου. Έχουν πεταχτεί ακόμα και ξύλινα τραπέζια, παράθυρα, ακόμη κι ένας καναπές.

Δεν έχει απομακρυνθεί ο αμίαντος, όπως λένε οι κάτοικοι, ενώ αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα και στην παραλία. Ελάχιστοι λουόμενοι, καμένα παντού.

Πηγή: philenews / in.gr