Σκύλος τα έβαλε στα ίσα με μία λέαινα και κατάφερε να φυγή [Βίντεο]

Μοναδικές εικόνες κατέγραψε ο κινηματογραφικός φακός στο δάσος Γκιρ της Ινδίας, όταν μία αναμέτρηση μεταξύ μίας λέαινας κι ενός αγριόσκυλου πήρε αναπάντεχη τροπή.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε από κάμερες τοποθετημένες στο δάσος με σκοπό την παρακολούθηση και την προστασία των άγριων ζώων της περιοχής από τους λαθροθήρες, κατέγραψε την στιγμή που το θηλυκό λιοντάρι επιτίθεται εναντίον του μικρόσωμου σκυλιού, όταν το τελευταίο επιχείρησε να πλησιάσει το μικρό λιονταράκι που ακολουθούσε τη μητέρα του.

Η κατά μέτωπο επίθεση της μητέρας για τους περισσότερους αντιπάλους της θα απέβαινε μοιραία, όμως το αγριόσκυλο αποφάσισε να υπερασπιστεί με κάθε διαθέσιμο τρόπο τη ζωή του, με αποτέλεσμα οι εικόνες που καταγράφηκαν να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το γενναίο σκυλί εμφανίζεται ανυποχώρητο απέναντι στο σχεδόν τριπλάσιο σε μέγεθος λιοντάρι, προσπαθώντας να το δαγκώσει στο κεφάλι, με την λέαινα τελικά να υποχωρεί μπροστά στο θαρραλέο τετράποδο και να επιστρέφει κοντά στο μικρό της.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές του δάσους Γκιρ, το οποίο προστατεύεται δια νόμου εξαιτίας των απειλούμενων με εξαφάνιση άγριων ζώων που ζουν σε αυτό, ο πληθυσμός των λιονταριών της περιοχής είναι ο μεγαλύτερος πληθυσμός των συγκεκριμένων αιλουροειδών σε ολόκληρη την Ασία, αγγίζοντας σχεδόν τα 300 άτομα.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.

Πηγή: gazzetta.gr