Στα 9,66 εκ. οι νέες άδειες οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας στην Κίνα

Συνολικά 9,66 εκατομμύρια νέες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων συμβατικής τεχνολογίας εκδόθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, καταγράφοντας ύψος-ρεκόρ, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας.

Ο συνολικός αριθμός των οχημάτων στην Κίνα έφτασε στα 378 εκατομμύρια στα τέλη Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων και 287 εκατομμυρίων αυτοκινήτων, όπως δείχνουν τα στοιχεία του ίδιου υπουργείου.

Από τις νέες άδειες κυκλοφορίας που εκδόθηκαν, οι 7,5 εκατομμύρια άδειες αφορούσαν αυτοκίνητα, ενώ άδειες κυκλοφορίας απέκτησαν και 466.000 αυτοκίνητα νέας ενεργειακής τεχνολογίας το πρώτο τρίμηνο του έτους, αντιστοιχώντας σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 6% του συνολικού αριθμού των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, ενώ ο συνολικός αριθμός των αυτοκινήτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας έφτασε στα 5,51 εκατομμύρια το Μάρτιο.

Σε σύνολο, 8,39 εκατομμύρια άνθρωποι απέκτησαν άδειες κυκλοφορίας στο πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας αύξηση 180% από την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Ο αριθμός των οδηγών οχημάτων που έχουν δίπλωμα, έφτασε στα 463 εκατομμύρια, από τα οποία, 425 εκατομμύρια ήταν οδηγοί αυτοκινήτων.

Εβδομήντα δύο κινεζικές πόλεις, είχαν άνω του ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων στα τέλη Μαρτίου, αυξημένες κατά πέντε πόλεις, από την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Μεταξύ των πόλεων αυτών, το Πεκίνο έχει περισσότερα από έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα και η Σανγκάη περισσότερα από 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Με δεδομένη την εφαρμογή των μέτρων ελέγχου της πανδημίας, οι αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση των αδειών κυκλοφορίας, συνέχισαν την ηλεκτρονική διαχείριση άνω των 21,8 εκατομμυρίων αιτήσεων για τις άδειες κυκλοφορίας, αλλά και για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης σε νέους οδηγούς.

Πηγή: skai.gr