Τουρκία: Μαζικά «λουκέτα» λόγω κορονοϊού

Ραγδαίες εξελίξεις και στην γειτονική Τουρκία γύρω από τον κορονοϊό. “Λουκέτο” σε υπηρεσίες και καταστήματα. Τέλος και οι μαζικές προσευχές στα τζαμιά.

Στα… χνάρια της Ελλάδας και η Τουρκία, που προχωρά στην λήψη έκτακτων μέτρων για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γειτονική χώρα κλείνει προληππτικά μια σειρά υποδομών εν μέσω της εξάπλωσης του ιού.

Πού μπαίνει “λουκέτο” στην Τουρκία

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η Τουρκία προχωρά στην αναστολή λειτουργίας δημόσιων χώρων για να μην εξαπλωθεί περαιτέρω ο νέος κορονοϊός.

Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Anadolu, κλείνουν όλες οι καφετέριες, οι χώροι δεξιώσεων και τελετών, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα γυμναστήρια και τα εστιατόρια, αλλά και τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ, όπως έκανε γνωστό το αρμόδιο υπουργείο, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η Άγκυρα, επίσης απαγόρευσε τις πτήσεις από και προς πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία και Γαλλία.

Τέλος και οι προσευχές στην Τουρκία

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η γειτονική χώρα ανέστειλε και τις μαζικές προσευχές στα τζαμιά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος από το ξέσπασμα του κορονοϊού.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δήλωσε πως τα τζαμιά θα παραμείνουν ανοιχτά για να προσεύχονται μεμονωμένα οι πιστοί.

Η Τουρκία έχει εντοπίσει συνολικά 18 κρούσματα του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, κλείνοντας σχολεία και πανεπιστήμια και επιτρέποντας να διεξαχθούν οι αθλητικές συναντήσεις μόνο χωρίς θεατές.

Με πληροφορίες από: middleeasteye.net.

Πηγή: newsit.gr