Ηγούμενος του μοναστηριού της Θεοτόκου στο Μακρυμάλλη: «Μας έσωσε η Παναγία»

«Φοβηθήκαμε αλλά είπαμε ότι θα τα κανονίσει όλα ο Θεός», τονίζει ο ηγούμενος

Σε «θαύμα της Παναγίας» αποδίδει ο ηγούμενος του μοναστηριού της Θετόκου στο χωριό Μακρυμαλλή της Εύβοιας, το γεγονός ότι το μοναστήρι σώθηκε την τελευταία στιγμή από το πύρινο μέτωπο. Ο ηγούμενος, μιλώντας στην κάμερα του OPEN TV δήλωσε χααρκτηριστικά: «Πήραμε την εικόνα της Παναγίας και φύγαμε.. Και ω του θαύματος, γύρισε η φωτιά ανάποδα και το μοναστήρι σώθηκε…Για την Παναγία ζω!».

«Φοβηθήκαμε αλλά είπαμε ότι θα τα κανονίσει όλα ο Θεός», συμπλήρωσε και περιέγραψε τις πολύ δύσκολες στιγμές που έζησε ο ίδιος και οι μοναχοί. Οι πυκνοί καπνοί έζωσαν το μοναστήρι, με τον ηγούμενο και τους μοναχούς να παίρνουν τις εικόνες και τα ιερά κειμήλια στα χέρια και να φεύγουν εσπευσμένα.«Η εικόνα είναι θαυματουργή, βρέθηκε πριν από 500 χρόνια», τόνισε μεταξύ άλλων ο ηγούμενος.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο κοντά στο χωριό Πλατανιά, που κινείται προς τον δρυμό. Η φωτιά που ήταν καθηλωμένη μέσα σε μια χαράδρα αναζωπυρώθηκε, λόγω των τοπικών ισχυρών ανέμων και πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Σημειώνεται πως στο σημείο επιχειρούσαν από το πρωί εναέρια μέσα αλλά με δυσκολία, καθώς η εστία βρισκόταν στο βάθος μιας χαράδρας. Επιχειρούν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει ολόκληρη την περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως το χωριό Πλατανιά είναι ένα από τα τέσσερα που εκκενώθηκαν χθες.

Πηγή: newpost.gr