Καλόν παράδεισο να έχει – Λύγισε η πρεσβυτέρα: «Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου Κυπριανού»

Λύγισαν οι πάντες στο Αυγόρου για το καμάρι της κοινότητας, το τρίτο από τα έξι παιδιά του πατρός Χριστόδουλου, Κύπρο Παπαϊωάννου, ο οποίος από το βράδυ της Πέμπτης συγκαταλέγεται στη μακρά λίστα των νεκρών του φονικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο ψάλτης με την αγγελική φωνή, ο άριστος μαθητής, ο μαχητικός λόκατζης, ο λαμπρός φοιτητής της Νομικής, έσβησε στα συντρίμμια του επιβατικού τρένου, λίγες μόλις ημέρες αφότου έγινε 23 χρόνων.

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους το τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα… Ο Κύπρος, όπως ανέφεραν φίλοι της οικογένειας στην εφημερίδα «Φιλελευθερος», ήταν ενθουσιασμένος επειδή μόλις αποφοιτούσε το καλοκαίρι θα παντρευόταν την αγαπημένη του, με την οποία αρραβωνιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Γι’ αυτό οι δύο νέοι συναντήθηκαν στην Ελλάδα. Ταξίδεψαν γεμάτοι όνειρα για την κοινή τους ζωή από την Αθήνα στην Άνδρο και ευλόγησαν σε ιερό ναό τα στέφανα του επικείμενου γάμου τους. Ακολούθως επέστρεψαν στην Αθήνα και αποχαιρετίστηκαν για τελευταία φορά. Η αρραβωνιαστικιά του επέστρεψε στην Κύπρο και ο ίδιος επιβιβάστηκε στο μοιραίο τρένο. Λίγα λεπτά προηγουμένως, μίλησε και με τους γονείς του, πληροφορώντας τους πως επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή ξημέρωσε μια μαύρη μέρα στο Αυγόρου, που αναμένει πλέον ν’ απευθύνει το ύστατο χαίρε στον λεβέντη του. Το πρωί της Παρασκευής, η χαροκαμένη μάνα, συγγενείς και φίλοι του Κύπρου έσπευσαν στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου. Εκεί ο νονός του, πατ. Χρίστος Κούλεντρος, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να τελέσει τρισάγιο στη μνήμη του πνευματικού του παιδιού και όλων των θυμάτων της τραγωδίας.

«Να προσεύχεστε για την ψυχούλα του γιου μου», έλεγε σε όλους η πρεσβυτέρα. Τα λόγια της μετέφερε ο κοινοτάρχης Αυγόρου, Παναγής Μιχαηλάς, ανακοινώνοντας πως σε έκτακτη συνεδρία του το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κηρύξει σαρανταήμερο πένθος.

Βαρύ και ασήκωτο το πένθος, στο Λύκειο «Φώτης Πίττας», όπου χθες ουδείς είχε όρεξη για μάθημα. Δακρυσμένοι καθηγητές και μαθητές άναψαν κεριά στο μουσικό σχολείο. Στο δεύτερο διάλειμμα, σε μια αυθόρμητη κίνηση, οι μαθητές μάζεψαν μαύρα σακίδια και έγραψαν στην αυλή «Ο Κυπριανός μας». Στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου οι μαθητές έγραψαν με τις βαλίτσες τους «Ήταν έγκλημα»…