Κέιτ Μίντλετον: Ο νέος «βράχος» της βασιλικής οικογένειας μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου

«Έγινε ξεκάθαρο στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου ότι το μέλλον της βασιλικής οικογένειας είναι ασφαλές – με την Κέιτ ως τον νέο τους βράχο. Άψογα ντυμένη και κομψή με μαργαριτάρια έμοιαζε με αντιβασιλέα σε αναμονή».

Έτσι ξεκινά το δημοσίευμα της βρετανικής Sun για τη δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η οποία έκλεψε τις εντυπώσεις στην κηδεία του επί 73 χρόνια συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ την περασμένη εβδομάδα.

Το δημοσίευμα αποθεώνει την Κέιτ Μίντλετον, τονίζοντας πως με τον τρόπο που έφερε κοντά τα αδέρφια Ουίλιαμ και Χάρι, έδειξε ότι έχει τις ιδιότητες μιας βασίλισσας. «Δεν παρέκκλινε ποτέ από τον ρόλο της να στηρίζει τον σύζυγό της», τον οποίο παντρεύτηκε πριν από 10 περίπου χρόνια.

Στο τέλος της συγκινητικής τελετής του περασμένου Σαββάτου, η Κέιτ παρηγόρησε τοπν εμφανώς αναστατωμένο πεθερό της, τον 73χρονο πρίγκιπα Κάρολο, με ένα φιλί στο μάγουλο και ένα χάδι παρηγοριάς στον ώμο του.

Λίγες στιγμές μετά, η Κέιτ ανέλαβε τον ρόλο του ειρηνοποιού ανάμεσα στον 38χρονο Ουίλιαμ και τον 36χρονο Χάρι.

Στους μήνες και στα χρόνια που έρχονται, σημειώνει η Sun, η 39χρονη δούκισσα θα είναι το πρόσωπο εκείνο που όχι μόνο ο Κάρολος, αλλά και η βασίλισσα και όλη η βασιλική οικογένεια, θα στηρίζεται μετά την απώλεια του πρίγκιπα Φίλιππου.

Ο βιογράφος του Ουίλιαμ, Brian Hoey, δήλωσε σχετικά: «Δόξα τω Θεώ για την Κέιτ – είναι ο βράχος στον οποίο θα στηριχτεί η μοναρχία. Το Σάββατο, συμπεριφέρθηκε απολύτως άψογα».

Οι ειδικοί συμφωνούν πως σε πολλούς τρόπους η Κέιτ μοιάζει με τη βασιλομήτωρ – μια αφοσιωμένη μητέρα που στήριζε πλήρως τον σύζυγό της Γεώργιο VI, τόσο στην κρίση που ξέσπασε με την παραίτηση του αδερφού του από τον θρόνο όσο και στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Hoey σημειώνει ακόμη ότι «η βασιλομήτωρ είχε star quality, κάτι που έχει σε αφθονία και η Κέιτ. Αλλά σε αντίθεση με εκείνη, η δούκισσα έχει την ικανότητα, όπως και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε, να τα πηγαίνει καλά με τους ανθρώπους ανεξαρτήτως καταγωγής και κοινωνικής τάξης. Θα γίνει η τέλεια βασίλισσα για τον Ουίλιαμ όταν εκείνος γίνει βασιλιάς».

Ο αμήχανος Χάρι και η παρέμβαση της Κέιτ

Υπήρχαν στιγμές στη διάρκεια της τελετής το Σάββατο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, που ο πρίγκιπας Χάρι φαινόταν αμήχανος την ώρα που καθόταν μόνος, κοινωνικά απομακρυσμένος από τους συγγενείς του.

Η πριγκίπισσα Άννα, η Σόφι Ουέσεξ και ο σύζυγός της πρίγκιπας Εδουάρδος δεν τον χαιρέτισαν ούτε μια φορά. Άλλωστε παρέμενε στη μνήμη τους η αμφιλεγόμενη συνέντευξη του ίδιου και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία προκάλεσε σεισμό στα ανάκτορα.

Ειδικός σε ζητήματα της βασιλικής οικογένειας, η Ingrid Seward σχολιάζει: «Μετά από όσα είπε η Μέγκαν στην Όπρα για τη δούκισσα του Κέιμπριτζ, η Κέιτ θα είχε το απόλυτο δικαίωμα να αποφύγει επίσης τον Χάρι.

Έχει απλώς τόσο όμορφους τρόπους – που της δίδαξε η μητέρα της Κάρολ – και όταν βλέπει μια άβολη κατάσταση, παρεμβαίνει. Γι’ αυτό μίλησε στον Χάρι».

Πηγή: newsbeast.gr