Θέλεις έξυπνα παιδιά; Κάνε αυτό το απλό πράγμα όσο πιο συχνά μπορείς

Έξυπνο γίνεται ένα παιδί μετά από πολλές αγκαλιές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσο περισσότερο αγκαλιάζεις το παιδί σου, τόσο πιο έξυπνο γίνεται. Η σημασία της αγκαλιάς από τις πρώτες κιόλας ανάσες του μωρού είναι ιδιαίτερα σημαντική και τονίζεται διαρκώς. Εδώ, όμως έχουμε μια πιο συγκεκριμένη προσέγγιση, όπως έρχεται από έρευνα που διεξήχθη από το Nationwide Children’s Hospital το Οχάιο.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, η σωματική επαφή κατά τη διάρκεια ανάπτυξης ενός μωρού είναι πολύ πιο σημαντική από ότι φανταζόμασταν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 125 μωρά, μεταξύ των οποίων και πρόωρα και καταγράφηκε η αντίδρασή τους στη σωματική επαφή, στην αγκαλιά.

Τα αποτελέσματα έδειξαν τα πρόωρα μωρά να ανταποκρίνονται πιο άμεσα στη στοργή. Την ίδια στιγμή καταγράφηκε ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο. Τα βρέφη που έλαβαν μεγαλύτερη στοργή από τους γονείς τους ή από το προσωπικό του μαιευτηρίου έδειξαν πιο έντονες αντιδράσεις σε εγκεφαλικά ερεθίσματα αργότερα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής ερευνήτρια Δρ. Nathalie Maitre, η ερμηνεία των αποτελεσμάτων της έρευνας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι τόσο απλό όσο μια αγκαλιά ή ένα νανούρισμα έχει τεράστια σημασία στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Έξυπνο παιδί μετά από πολλές αγκαλιές

“Είναι πολύ σημαντικό να εξασφαλίσει κανείς ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί πρόωρα λαμβάνουν θετικά, υποστηρικτικά αγγίγματα από τους γονείς τους. Όπως ακριβώς και τα μωρά που γεννήθηκαν έχοντας πάρει όλο τον χρόνο τους μέσα στη μήτρα της μητέρας τους, έτσι ώστε να λειτουργήσει σωστά ο εγκέφαλός τους”, εξηγεί η Δρ. Maitre στη Science Daily.

Προκύπτει λοιπόν ότι η στοργή είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αγκάλιασε και ταχτάρισε το μωράκι σου όσο περισσότερο μπορείς.

Εκτός της χαράς που λαμβάνεις εσύ η ίδια από αυτό, ξέρεις ότι κάνεις καλό και σε εκείνο. Και στο μυαλό του.

Δώστε άπειρες αγκαλιές στο παιδί σας, εκτός από την αγάπη που του προσφέρετε το κάνετε και έξυπνο.

Πηγή: enimerotiko.gr, womenonly.gr